Évente több ezer baleset történik vadgázolás miatt. A statisztikák szerint a legtöbb ilyen esemény tavasszal és nyáron történik, mivel az állatok ekkor hagyják el megszokott környezetüket, mert bekapcsol a párzási ösztönük. Ám az év bármely részében előfordulhat vaddal való ütközés a közutakon, ezért mindig legyünk óvatosak. 

Akik nagyon sokat ülnek autóban és sötétedéskor, éjjel, vagy kora reggel vezetnek, ők még inkább veszélyeztetettek. Nagy segítségünkre lehet a speciálisan ilyen esetek megelőzésére kifejlesztett vadgázolás elleni rendszer. 

Ezek a rendszerek amellett, hogy életeket menthetnek, megelőzhetünk komoly anyagi károkat, illetve hosszadalmas jogi procedúrákat, hogy ilyen esetben kit terhel az anyagi felelősség.

Az eszközök rendkívül egyszerűen használhatóak és semmiféle szakértelmet nem igényelnek. Egyszerűen fel kell helyezni az autó első lökhárítójára egy mágnes vagy egy két oldalon öntapadó ragasztó segítségével – ezek a csomagolásban megtalálhatóak – a menetiránnyal párhuzamosan, ahol a menetszél legjobban éri. A készülék egy hangot bocsát ki, amelyet 50km/h sebesség felett a menetszél gerjeszt. Ez a hang elijeszti a vadakat, egyfajta jelzés számukra autónk érkezéséről.

Tehát nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik:
– tápellátást nem igényel,
– menetszél szükséges csupán a működéséhez,
– egyszerűen telepíthető,
– nagyon hatékony.

Eszközök:
– Sonic vadriasztó autóra,
– Vadriasztó autóra – dupla sípos,
– Siren7
– Siren7 Max,